מה זה דימוי גוף?

לפעמים נוטים לחשוב שדימוי גוף הוא בעצם הדרך שבה אנחנו נראים, אבל בעצם, זו הדרך שבה אנו תופסים את עצמנו ואת המראה שלנו. אפילו לא מדובר על מה שניתן לראות במראה, אלא מה שעובר לנו בראש כאשר אנו  חושבים על איך שאנחנו נראים. דימוי גוף יכול להיות חיובי או שלילי, והוא לא קשור בהכרח לאיך אנחנו נראים בתכל’ס; יכול להיות מישהו שמקבל מחמאות אין סופיות מהסביבה ועדיין מדמה את המראה שלו בצורה שלילית ולא יפה. נערים ונערות רבים סובלים מדימוי גוף נמוך.

לעיתים קרובות, הסטנדרטים התרבותיים מאוד משפיעים על דימוי או תפיסה אישית של הגוף, בעבר ,החשיפה הייתה דרך מדיומים כמו פרסום, דוגמנים ודוגמניות, טלויזיה סרטים וכו’. היום, ההסתכלות על הדברים קצת שונה, מהפכת התקשורת שבה אנחנו חיים חושפת אותנו לתמונות יום-יומיות של אלפי מכרים, רחוקים מפורסמים וגם אנשים שאנחנו כלל לא מכירים-אבל הם הכי רגילים בעולם. ורובם… יפים ויפות.

קוראים לתופעה הזו הרשתות החברתיות ואנחנו שם כל הזמן, במרחק נגיעה קטנה על מסך המגע של המכשיר הנבחר שלנו. ברשתות החברתיות יש כל כך הרבה פוקוס על איך אנחנו נראים. זה יכול להיות קשה להעריך מה אנחנו חושבים על עצמנו כשכל הזמן יש השוואה לתמונות שאנחנו רואים ברשת. אין שום דרך לדעת אם התמונות של אלו שאחריהם אנחנו עוקבים עברו ליטוש, ואיפור, או אפילו כמה פעמים התמונה צולמה כדי לקבל את הפוזה הכי מחמיאה שאפשר להשיג לפני שהיא עלתה לרשת. קשה לראות כל כך הרבה אנשים יפים ומאושרים על המסך כשאנחנו מרגישים לא שלמים עם עצמנו.

דימוי גוף נמוך עלול  להביא איתו עוד תופעות לא כל כך נעימות: הסתגרות, הימנעות מבילוי, או אפילו ניסיון לשנות את המראה בדרכים לא מאוד בריאות.

דימוי עצמי נמוך- שם אותנו במקום במקום פגיע יותר, אנחנו נהיים רגישים לכל דבר, חושדים שכל מי שסביבנו לועג לנו וחושב עלינו דברים לא טובים. במילים אחרות, הדימוי העצמי יכול לגרום לנו להרגיש רדופים. ההרגשה היא שאולי אם אני אעלם, אני לא אצטרך להתמודד עם המבטים והלעג.

זה שהרגש הזה מלווה בכל רגע של היום מקשה בכל כך הרבה תחומים של החיים- יכול להשפיע על התפקוד, על הריכוז, לפגוע בהערכה העצמית וביכולת ליצר קשרים וחברויות.

ההתמודדות הזו לא פשוטה, אל תישארו עם זה לבד, צוות מענה ברשת כאן בשבילכם, לדבר ולהקשיב.